about A2MODELS

Mag ik mij even voorstellen: Marc Hermans, bouwjaar 1957, bedenker en producent van A2MODELS.

Van jongs af aan ben ik al gek op speelgoedauto’s. Eerst om mee te spelen, net zoals mijn meeste leeftijdgenootjes. Later om er naar te kijken, wanneer ik vanaf 1974 start met het verzamelen van Citroën modellen, mijn favoriete merk waarin ik ben opgegroeid.

Samen met mijn broer Fabrice Hermans bezitten wij ’s werelds grootste collectie Citroën miniaturen; meer dan 8500 verschillende modellen in alle mogelijke materialen en schalen. Een groot deel van deze collectie is te zien in de permanente tentoonstelling ‘Citroën en miniature’ in parkeergarage Mosae Forum te Maastricht.

Tijdens mijn studie bouwkunde in de jaren ’80 heb ik met hulp van mijn broer MHModels geproduceerd;
1:43 resine kitjes van Citroën modellen. Later produceerde ik Emach models; 1:27 whitemetal kant-en-klaar modellen, in de stijl van Les Jouets Citroën uit de jaren ’30.

Mei 2011 start de productie en verkoop van mijn nieuwste merk: A2MODELS.
Deze statische modellen zijn wederom “Made in Holland” en dat in een tijd dat wij overspoeld worden door “Made in China” modellen.

De verschijningsvorm van A2MODELS is geïnspireerd op oude speelgoedauto’s uit de jaren ’50 en ’60 van bekende speelgoedfabrikanten zoals Dinky Toys, Corgi-Toys, J.R.D., C.I.J., Spot-ON, Tekno, Märklin, Lion Cars etc.

Door het inzetten van meer dan 36 jaar expertise op het gebied van oude modelauto’s is het mogelijk om een zeer uitgebreid assortiment personen-, bestel- en vrachtautomodellen uit te brengen.
Deze speelgoedstijl is representatief voor het speelgoed uit onze jeugdjaren, de jaren ’50 en ’60.

De A2MODELS zullen bij veel verzamelaars een feest van herkenning zijn en jeugdsentimentgevoelens oproepen. Ook de kleurencombinatiekeuzes en reclameopschriften op de bestel- en vrachtauto’s in de reeks dragen daaraan bij.

Speelgoedfabrikanten produceerden hun modellenreeksen in onderling verschillende schalen.

Het mooie van de A2MODELS reeks is dat alle modellen waarop ze geïnspireerd zijn consequent naar bijv. de 1:76 “Dublo” schaal zijn verschaald waardoor een homogeen beeld ontstaat.
Het feit dat alle A2MODELS dezelfde wielen hebben waarbij het bandgedeelte zwart of wit is en daarnaast de raampartijen grijs zijn, versterkt het homogeen beeld nog meer.

A2MODELS worden 3D geprint. Dit gebeurt middels composietpoeder direct in de gewenste kleurencombinaties, met of zonder eventuele reclameopschriften. Doordat de A2MODELS 3D in kleur geprint worden, hebben ze een zijdeglansachtige feel & look en lijken zo uit stripboeken te zijn weggereden. Omdat de modellen kleur krijgen van dezelfde inkt als uit uw printer thuis, zijn de modellen vochtgevoelig. Daarom worden de sierraden en USB’s nabehandeld om beter bestand te zijn tegen vocht. Voor de andere modellen geldt dus dat u hier altijd voorzichtig mee zult moeten zijn.

De 1:220 Z-schaal modellen worden geprint in een kunststof door een 3D DLP-printer met hoge detaillering.

Alle A2MODELS worden geproduceerd in een eenmalige oplage van slechts 200 exemplaren per versie.
Ze kunnen uitsluitend via onze webwinkel www.A2MODELS.nl gekocht worden.

Mocht uw favoriete auto niet leverbaar of vindbaar zijn in uw favoriete uitvoering, schaal of kleurencombinatie, neem dan contact met ons op en wellicht kunnen wij u behulpzaam zijn met de realisatie / productie van dat model.

De productie van promotieversies van uw favoriete modelauto op basis van onze A2MODELS is eenvoudig en betaalbaar te realiseren, zelfs in een kleine oplage.

Zo kunt u uw eigen relatiegeschenk, promo, kleurcombinatie of opdrukvariant bij ons laten realiseren.
De prijzen zijn afhankelijk van het model, de oplage en de aangeleverde digitale bestanden van de opdruk. Dit laatste kan A2MODELS uiteraard ook voor u verzorgen.

Ik hoop dat u veel verzamel- en kijkplezier zult beleven aan A2MODELS, “Made in Holland”!


A2MODELS
Marc Hermans